Wiosenna sałatka z brokułami, jajkiem, rzodkiewką i pestkami dyni

Wiosenna sałatka z brokułami, jajkiem, rzodkiewką i pestkami dyni
Sałatki
1
Łatwy
20 min.
Ocena 3

Składniki

  • dwie garści mieszanki sałat, np. rukola, zielona sałata
  • pół brokuła
  • 5 rzodkiewek
  • 2 jajka marki BIO Carrefour
  • kiełki
  • łyżka oliwy z oliwek Terra d’Italia

sos:

  • 100 ml jogurtu naturalnego marki Carrefour
  • pół ząbka czosnku
  • łyżeczka miodu Jakość z Natury Carrefour
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Terra d’Italia
  • łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz

Krok 1

Do miski wrzucamy umytą sałatę. Różyczki brokułu gotujemy ok. 5 min w lekko osolonej wodzie. Dodajemy je do sałatki wraz z plasterkami rzodkiewki. Jajka gotujemy ok. 4-5 min, kroimy na połówki i dodajemy do sałatki. 

Krok 2

Całość skrapiamy odrobiną oliwy z oliwek. Następnie mieszamy w misce jogurt naturalny, starty na tarce czosnek, miód, oliwę, sok z cytryny, sól oraz pieprz. Powstałym sosem polewamy sałatkę tuż przed podaniem. Całość posypujemy świeżymi kiełkami.

„Rozkazuję moim kucharzom ściągnąć zdrowe posiłki z warzyw dla regeneracji sił. Niech wstąpią w nas nowe siły!

Polecamy na Wielkanoc. Smacznego.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

5
99
 

0,15 kg

39,93 zł/1 kg

5
70
 

1 szt.

1   
99
1
39
 

1 szt.

-30%
6
69
 

6 szt.

1,12 zł/1 szt.

3
79
 

0,05 kg

75,80 zł/1 kg

3
09
 

0,4 kg

7,73 zł/1 kg

1
79
 

1 szt.

7
69
 

0,25 kg

30,76 zł/1 kg

1
71
 

8,56 zł/1 kg

1
79
 

0,25 kg

7,16 zł/1 kg

1   
29
1
19
 

0,02 kg

59,50 zł/1 kg

Promocja

Zobacz również inne przepisy