Składniki:
dressing:
Schab oprószamy solą oraz pieprzem i smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor. Mięso zdejmujemy z patelni i odstawiamy na bok. Jabłka oraz brzoskwinię kroimy w księżyce. Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę oliwy oraz miód. Dodajemy owoce i podsmażamy 3-4 min. do zarumienienia. Odstawiamy owoce i na tej samej patelni podsmażamy orzechy włoskie kilka chwil.
Przygotowujemy dressing: składniki sosu umieszczamy w miseczce i energicznie mieszamy, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Na talerzu układamy rukolę. Schab kroimy w poprzek na plastry i układamy na sałacie. Dodajemy plasterki owoców. Całość posypujemy podprażonymi orzechami włoskimi oraz rodzynkami. Przed podaniem skrapiamy dressingiem.
„Schab polecam zawsze i w każdej postaci. W sałatce dotąd nie jadłem, dlatego poleciłem moim kucharzom przygotować ją teraz i uczynić najpyszniejszą, jak to tylko możliwe. I tak się stało!”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.