Składniki:
dressing:
Schab oprószamy solą oraz pieprzem i smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor. Mięso zdejmujemy z patelni i odstawiamy na bok. Jabłka oraz brzoskwinię kroimy w księżyce. Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę oliwy oraz miód. Dodajemy owoce i podsmażamy 3-4 min. do zarumienienia. Odstawiamy owoce i na tej samej patelni podsmażamy orzechy włoskie kilka chwil.
Przygotowujemy dressing: składniki sosu umieszczamy w miseczce i energicznie mieszamy, aż do uzyskania kremowej konsystencji. Na talerzu układamy rukolę. Schab kroimy w poprzek na plastry i układamy na sałacie. Dodajemy plasterki owoców. Całość posypujemy podprażonymi orzechami włoskimi oraz rodzynkami. Przed podaniem skrapiamy dressingiem.
„Schab polecam zawsze i w każdej postaci. W sałatce dotąd nie jadłem, dlatego poleciłem moim kucharzom przygotować ją teraz i uczynić najpyszniejszą, jak to tylko możliwe. I tak się stało!”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies