dressing
Brzoskwinie myjemy, przepoławiamy, usuwamy pestkę i kroimy w półksiężyce. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy na nim kawałki brzoskwiń, do zarumienienia. Roszponkę myjemy i przekładamy do miski. Dodajemy podsmażone brzoskwinie, pokrojony w kostkę ser feta oraz posiekaną w piórka cebulę. Całość posypujemy świeżymi malinami. Przed podaniem sałatkę polewamy dressingiem.
Dressing miętowo-cytrynowy:
Miód łączymy z musztardą, dodajemy sok z cytryny oraz oliwę i dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem oraz posiekanymi listkami świeżej mięty.
„Wiele widziałem, podczas moich zamorskich kampanii, jednak sałatka z pieczonymi brzoskwiniami zaskoczyła mnie swoim nieprzeciętnym smakiem. Zagustowałem. Od pierwszego kęsa.”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies