sos:
Komosę ryżową gotujemy w 100 ml wody przez 20 min., aż wchłonie cały płyn. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy pokrojony w plasterki czosnek i posiekane chili. Po chwili dodajemy łososia pokrojonego w kawałki. Obsmażamy go 2-3 min. z każdej strony. Następnie polewamy sosem sojowym i dodajemy szpinak. Dusimy 1-2 min., po czym dokładamy ugotowaną komosę.
Przygotowujemy dressing: musztardę łączymy z sokiem z pomarańczy. Dodajemy miód oraz oliwę i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe danie wykładamy na talerz. Dodajemy cząstki pomarańczy, posypujemy pestkami granatu i polewamy dressingiem.
„Ciekawość wzmaga apetyt. Jeśli więc ciekawi Was, czym jest komosa ryżowa, chwyćcie patelnię w dłoń. Do dzieła!”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies