sos:
Komosę ryżową gotujemy w 100 ml wody przez 20 min., aż wchłonie cały płyn. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy pokrojony w plasterki czosnek i posiekane chili. Po chwili dodajemy łososia pokrojonego w kawałki. Obsmażamy go 2-3 min. z każdej strony. Następnie polewamy sosem sojowym i dodajemy szpinak. Dusimy 1-2 min., po czym dokładamy ugotowaną komosę.
Przygotowujemy dressing: musztardę łączymy z sokiem z pomarańczy. Dodajemy miód oraz oliwę i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe danie wykładamy na talerz. Dodajemy cząstki pomarańczy, posypujemy pestkami granatu i polewamy dressingiem.
„Ciekawość wzmaga apetyt. Jeśli więc ciekawi Was, czym jest komosa ryżowa, chwyćcie patelnię w dłoń. Do dzieła!”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.