Komosę płuczemy, zalewamy 100 ml wody i dodajemy szczyptę soli. Gotujemy przez 10 min. Następnie zdejmujemy ją z ognia i trzymamy pod przykryciem 2-3 min. W międzyczasie na talerzu układamy mieszankę sałat, posiekane w paski mango oraz awokado. Dodajemy plasterki ogórka.
Tak ułożone składniki sałatki posypujemy ugotowaną komosą ryżową. Przygotowujemy sos: w miseczce mieszamy oliwę z octem jabłkowym oraz miodem. Doprawiamy solą i pieprzem. Powstałym sosem polewamy sałatkę tuż przed podaniem.
„Nazwijcie ją komosą ryżową, quinoa lub ryżem peruwiańskim. Pod każdą nazwą smakuje wyśmienicie i ręczę za to cesarskim słowem.”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.