Komosę płuczemy, zalewamy 100 ml wody i dodajemy szczyptę soli. Gotujemy przez 10 min. Następnie zdejmujemy ją z ognia i trzymamy pod przykryciem 2-3 min. W międzyczasie na talerzu układamy mieszankę sałat, posiekane w paski mango oraz awokado. Dodajemy plasterki ogórka.
Tak ułożone składniki sałatki posypujemy ugotowaną komosą ryżową. Przygotowujemy sos: w miseczce mieszamy oliwę z octem jabłkowym oraz miodem. Doprawiamy solą i pieprzem. Powstałym sosem polewamy sałatkę tuż przed podaniem.
„Nazwijcie ją komosą ryżową, quinoa lub ryżem peruwiańskim. Pod każdą nazwą smakuje wyśmienicie i ręczę za to cesarskim słowem.”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies