Sałatka z grillowanymi krewetkami, awokado, melonem, kolendrą polana dressingiem pomarańczowo-imbirowym

Sałatka z grillowanymi krewetkami, awokado, melonem, kolendrą polana dressingiem pomarańczowo-imbirowym
Sałatki
2
Łatwe
30min

Składniki na sałatkę:

  • 400 g krewetek
  • 2 garście dowolnego mixu sałat
  • 1/4 melona
  • 1/2 awokado
  • kolendra
  • 2-4 ząbki czosnku
  • 1/2 papryczki chili
  • 2-3 cm imbiru
  • łyżeczka miodu Carrefour Bio
  • 4 łyżki oliwy Carrefour Bio

Krok 1

Krewetki obieramy, czyścimy i osuszamy. Przekładamy do miski. Dodajemy 2 łyżki oliwy, przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekane chili. Dokładnie mieszamy. Krewetki grillujemy na mocno rozgrzanym grillu lub patelni grillowej 2-3 min do zarumienienia.

Do osobnej miseczki wlewamy oliwę, dodajemy starty na tarce imbir, wyciskamy sok z pomarańczy, miód oraz doprawiamy solą. Całość mieszamy do połączenia się składników.

Krok 2

Na talerz przekładamy umyty mix sałat. Następnie pokrojone w plasterki awokado oraz melona. Dodajemy grillowane krewetki, polewamy sosem pomarańczowo-imbirowym oraz posypujemy świeżą kolendrą.

Smacznego


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

5
99
 

0,15 kg

39,93 zł/1 kg

14
39
 

1 szt.

7
99
 

1 szt.

5
99
 

1 szt.

1
99
 

1 szt.

2
70
 

14,99 zł/1 kg

13
19
 

0,3 kg

43,97 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu