Krewetki obieramy, czyścimy i osuszamy. Przekładamy do miski. Dodajemy 2 łyżki oliwy, przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekane chili. Dokładnie mieszamy. Krewetki grillujemy na mocno rozgrzanym grillu lub patelni grillowej 2-3 min do zarumienienia.
Do osobnej miseczki wlewamy oliwę, dodajemy starty na tarce imbir, wyciskamy sok z pomarańczy, miód oraz doprawiamy solą. Całość mieszamy do połączenia się składników.
Na talerz przekładamy umyty mix sałat. Następnie pokrojone w plasterki awokado oraz melona. Dodajemy grillowane krewetki, polewamy sosem pomarańczowo-imbirowym oraz posypujemy świeżą kolendrą.
Smacznego
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies