Sałatka z grillowaną papryką, kozim serem, rukolą, octem balsamicznym

Sałatka z grillowaną papryką, kozim serem, rukolą, octem balsamicznym
Sałatki
1
Łatwy
25 min.
Ocena 3

Składniki

  • 2 papryki czerwone
  • 100 g koziego sera
  • garść rukoli
  • 2 łyżki octu balsamicznego Terre d Italia
  • oliwa z oliwek Terre d Italia
  • łyżka musztardy 
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprz

 

Krok 1

W małej misce mieszamy musztardę z sokiem z cytryny. Następnie dodajemy oliwę z oliwek i mieszamy do połączenia się składników.  Doprawiamy solą oraz pieprzem. Piekarnik nagrzewamy do 180C. Papryki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika na 10 -15 min. 

Krok 2

Następnie przewracamy na drugą stronę na kolejne 15 min. Wyciągamy z piekarnika, przykrywamy folią aluminiową i pozostawiamy kilka minut po przykryciem. Następnie obieramy ze skórki i kroimy w plastry.  Na talerzu układamy umytą rukolę, następnie plastry grillowanej papryki. Całość posypujemy kozim serem, polewamy dressingiem oraz octem balsamicznym.

„Połączcie na talerzu czerwień papryki, biel koziego sera i zieleń rukoli, a otrzymacie sałatkę, która dobrze się prezentuje, a smakuje jeszcze lepiej.”


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

8
99
 

0,8 kg

11,24 zł/1 kg

3
10
 

0,035 kg

88,57 zł/1 kg

19
79
 

0,25 l

79,16 zł/1 l

1
95
 

0,2 kg

9,75 zł/1 kg

1
71
 

8,56 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy