Sałatka z burakiem, pieczoną dynią oraz mikroliśćmi

Sałatka z burakiem, pieczoną dynią oraz mikroliśćmi
Sałatki
2
Łatwe
15min+

Składniki

  • garść mikroliści ( mix rukola, gorczyca, czerwona kapusta itp)
  • 2 garście roszponki Carrefour
  • burak
  • 1/4 dyni Hokkaido
  • 100 g koziego sera
  • 1/2 awokado
  • 1/2 czerwonej cebuli

dressing

  • łyżka miodu
  • 3 łyżki oliwy Carrefour Bio
  • sok z połowy cytryny
  • pieprz, sól

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 190 C. Buraka myjemy i przekrawamy na pół. Dynie kroimy w półksiężyce. Buraka oraz dynie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Możemy polać warzywa odrobiną oliwy. Wkładamy do piekarnika na 30-40 min.

Krok 2

Do miski wlewamy miód, oliwę oraz wyciśnięty sok z połowy cytryny. Doprawiamy solą, pieprzem następnie całość mieszamy.
Roszponkę myjemy i przekładamy do miski. Dodajemy pokrojoną w krążki cebulę, kawałki awokado, koziego sera, upieczone plasterki buraka oraz krążki dyni. Następnie dodajemy ulubione mikroliście i całość polewamy dressingiem.

 

Farmy wertykalne z mikroliśćmi już dostępne w 2 sklepach w Warszawie: Carrefour Arkadia oraz Carrefour Galeria Mokotów

Zapraszamy