dressing
Piekarnik nagrzewamy do 190 C. Buraka myjemy i przekrawamy na pół. Dynie kroimy w półksiężyce. Buraka oraz dynie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Możemy polać warzywa odrobiną oliwy. Wkładamy do piekarnika na 30-40 min.
Do miski wlewamy miód, oliwę oraz wyciśnięty sok z połowy cytryny. Doprawiamy solą, pieprzem następnie całość mieszamy.
Roszponkę myjemy i przekładamy do miski. Dodajemy pokrojoną w krążki cebulę, kawałki awokado, koziego sera, upieczone plasterki buraka oraz krążki dyni. Następnie dodajemy ulubione mikroliście i całość polewamy dressingiem.
Farmy wertykalne z mikroliśćmi już dostępne w 2 sklepach w Warszawie: Carrefour Arkadia oraz Carrefour Galeria Mokotów
Zapraszamy
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies