Sałatka podana w arbuzie z kulkami mozzarelli, czarnymi jeżynami, czerwoną cebulą i rukolą

Sałatka podana w arbuzie z kulkami mozzarelli, czarnymi jeżynami, czerwoną cebulą i rukolą
Sałatki
2
Łatwy
20 min.
Ocena 3

Składniki

Krok 1

Połówkę arbuza wydrążamy. Miąższ kroimy na małe kawałki i wrzucamy z powrotem do środka łupiny, która będzie naszą salaterką.

Krok 2

Dodajemy odsączone z zalewy kulki mozzarelli, następnie pokrojoną w piórka cebulę, jeżyny oraz rukolę. Całość mieszamy, dodajemy oliwę, sok z cytryny i doprawiamy solą oraz pieprzem. Sałatkę podajemy schłodzoną.

"U swoich podwładnych zawsze ceniłem bystrość, intelekt i umiejętność zaskakiwania. Ostatnio moi kucharze zaserwowali mi doskonałą lekką sałatkę podaną nie w salaterce, a w… łupinie arbuza. Cóż to była za uczta dla oka i podniebienia!"

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu