Sałatka z roszponką, jeżynami i kozim serem

Sałatka z roszponką, jeżynami i kozim serem
Sałatki
2-3
Łatwe
15min

Kto powiedział, że melona i jeżyny je się tylko na słodko? Podpowiadamy, jak szybko i z kilku składników przygotować wytrawną letnią sałatkę z sezonowych produktów.  Wypróbuj i na nowo zakochaj się w sałatkach.

Składniki na sałatkę z roszponką, jeżynami i kozim serem:

Sos:

Jak przygotować sałatkę z roszponką i kozim serem?

 

  1. Do miski dodajemy imbir, sok z połowy limonki, sól i pieprz, a także miód oraz oliwę. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na bok.
  2. Na talerzu układamy roszponkę. Dodajemy jeżyny, pokrojonego w kostkę melona oraz plasterki koziego sera. Wszystkie składniki sałatki z roszponką, kozim serem i jeżynami polewamy sosem.

Smacznego!

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu