Przepis na panzanellę – sałatka z pomidorów, czerstwego chleba, cebuli, parmezanu i bazylii

Przepis na panzanellę – sałatka z pomidorów, czerstwego chleba, cebuli, parmezanu i bazylii
Sałatki
3
Łatwe
20min

Kochasz prostą, aromatyczną kuchnię włoską? Wypróbuj letnią sałatkę panzanella rodem ze słonecznej Toskanii!  Do jej przygotowania wystarczą pomidory, czerstwe pieczywo, cebula, parmezan i bazylia 

Składniki na sałatkę panzanella:

Przygotowanie:

  1. Czerstwy chleb podpiekamy z obu stron na patelni – do zarumienienia – po czym kroimy go w grubą kostkę.
  2. Pokrojone czerwone i żółte pomidory przekładamy do miski (wraz z sokiem, nie wylewamy go).
  3. Następnie dodajemy grzanki z chleba oraz pokrojoną w piórka cebulę. Całość dokładnie mieszamy.
  4. Dodajemy bazylię, posypujemy parmezanem, solą oraz polewamy oliwą.

Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

10
99
 

0,5 kg

21,98 zł/1 kg

10
99
 

0,5 kg

21,98 zł/1 kg

2
00
 

~ 0,25 kg

7,99 zł/1 kg

23
99
 

0,2 kg

119,95 zł/1 kg

7
99
 

1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu