Letnia sałatka z bobem, fetą, brokułami, pomidorami i komosą ryżową, polana miodowym dressingiem

Letnia sałatka z bobem, fetą, brokułami, pomidorami i komosą ryżową, polana miodowym dressingiem
Sałatki
2
Łatwe
30min
Ocena 4

Składniki

  • 100 g Bio komosy ryżowej
  • 7-8 pomidorków koktajlowych BIO
  • ½ brokuła BIO
  • 100 g sera feta Carrefour
  • 200 g bobu
  • mała cebula
  • 2 garści mixu sałat
  • zielona pietruszka

 

Dressing

 

  • 2 łyżki oliwy BIO Carrefour
  • łyżka miodu Jakość z Natury Carrefour
  • 1/2 cytryny BIO
  • sól
  • pieprz

 

Krok 1

Komosę gotujemy w 200 ml lekko osolonej wody, przez ok. 15 min. Brokuł gotujemy al dente, a bób do miękkości, a następnie studzimy i obieramy ze skórki. Do miski wrzucamy umytą sałatę, podzielonego na różdżki brokuła, przepołowione pomidorki koktajlowe, fetę pokrojoną w kostkę, a cebulę w piórka. 

Krok 2

Na koniec dokładamy bób oraz komosę. Mieszamy wszystkie składniki dressingu i polewamy nim sałatkę przed podaniem. Na koniec posypujemy drobno posiekaną pietruszką.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

12
99
 

0,4 kg

32,48 zł/1 kg

8
99
 

0,25 kg

35,96 zł/1 kg

9
99
 

0,5 szt.

19,98 zł/1 szt.

12
19
 

1,5 szt.

8,13 zł/1 szt.

4
99
 

1 kg

28
39
 

0,5 l

56,78 zł/1 l

13
69
 

0,3 kg

45,63 zł/1 kg

6
69
 

0,5 kg

13,38 zł/1 kg

2
69
 

0,02 kg

134,50 zł/1 kg

1
69
 

0,25 kg

6,76 zł/1 kg

4
59
 

1 szt.


Zobacz również inne przepisy