Letnia sałatka z bobem, fetą, brokułami, pomidorami i komosą ryżową, polana miodowym dressingiem

Letnia sałatka z bobem, fetą, brokułami, pomidorami i komosą ryżową, polana miodowym dressingiem
Sałatki
2
Łatwe
30min
Ocena 4

Składniki

  • 100 g Bio komosy ryżowej
  • 7-8 pomidorków koktajlowych BIO
  • ½ brokuła BIO
  • 100 g sera feta Carrefour
  • 200 g bobu
  • mała cebula
  • 2 garści mixu sałat
  • zielona pietruszka

 

Dressing

 

  • 2 łyżki oliwy BIO Carrefour
  • łyżka miodu Jakość z Natury Carrefour
  • 1/2 cytryny BIO
  • sól
  • pieprz

 

Krok 1

Komosę gotujemy w 200 ml lekko osolonej wody, przez ok. 15 min. Brokuł gotujemy al dente, a bób do miękkości, a następnie studzimy i obieramy ze skórki. Do miski wrzucamy umytą sałatę, podzielonego na różdżki brokuła, przepołowione pomidorki koktajlowe, fetę pokrojoną w kostkę, a cebulę w piórka. 

Krok 2

Na koniec dokładamy bób oraz komosę. Mieszamy wszystkie składniki dressingu i polewamy nim sałatkę przed podaniem. Na koniec posypujemy drobno posiekaną pietruszką.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

6
99
 

0,07 kg

99,86 zł/1 kg

4
50
 

~ 0,5 kg

8,99 zł/1 kg

17
49
 

0,2 kg

87,45 zł/1 kg

2
00
 

~ 0,25 kg

7,99 zł/1 kg

13
69
 

0,3 kg

45,63 zł/1 kg

7
99
 

0,5 kg

15,98 zł/1 kg

2
39
 

0,02 kg

119,50 zł/1 kg

2
69
 

0,5 kg

5,38 zł/1 kg

5
99
 

1 szt.


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu