sos:
Do naczynia ścieramy czosnek oraz imbir. Dodajemy sok z limonki, cukier, chili oraz listki mięty. Zalewamy oliwą i dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Pierś z kurczaka myjemy i oprószamy solą oraz pieprzem. Skrapiamy sokiem z cytryny i grillujemy na patelni grillowej ok 3-4 min z każdej strony. Plastry ananasa posypujemy cukrem i grillujemy do zarumienienia z każdej strony.
Do naczynia z sosem wkładamy umyte liście szpinaku oraz sałatę. Całość obtaczamy. Dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki seler naciowy. Następnie pokrojony na kawałku ugrillowany ananas oraz pokrojoną w plastry pierś z kurczaka. Doprawiamy na koniec świeżo zmielonym pieprzem oraz posypujemy ziarenkami czarnego sezamu.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies