Orzeszki pinii podprażamy na patelni kilka minut do zarumienienia. Brokuł kroimy w poprzek na 2 cm plastry. Polewamy łyżką oliwy z oliwek i grillujemy ok. 5-8 min, aż się zarumienią. W międzyczasie suszone pomidory kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do nich łyżkę oliwy oraz octu balsamicznego. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
Grillowane brokuły polewamy powstałym dressingiem, posypujemy kozim serem oraz podprażonymi orzeszkami pinii.
„Bycie cesarzem bywa ciężkie. W takich chwilach ordynuję moim kucharzom dania lekkie, o warzywnym charakterze.”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.