Grillowane brokuły z kozim serem, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii

Grillowane brokuły z kozim serem, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii
Sałatki
1
Łatwy
20 min.
Ocena 3

Składniki

  • pół brokuła
  • 3-4 suszone pomidory marki Carrefour
  • 3 łyżki oliwy z oliwek marki Carrefour
  • 100 g koziego sera roladki
  • 50 g orzeszków pinii
  • łyżeczka octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz marki Carrefour

 

Krok 1

Orzeszki pinii podprażamy na patelni kilka minut do zarumienienia. Brokuł kroimy w poprzek na 2 cm plastry. Polewamy łyżką oliwy z oliwek i grillujemy ok. 5-8 min, aż się zarumienią. W międzyczasie  suszone pomidory kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do nich łyżkę oliwy oraz octu balsamicznego. Doprawiamy solą oraz pieprzem. 

Krok 2

Grillowane brokuły polewamy powstałym dressingiem, posypujemy kozim serem oraz podprażonymi orzeszkami pinii.

 

„Bycie cesarzem bywa ciężkie. W takich chwilach ordynuję moim kucharzom dania lekkie, o warzywnym charakterze.”

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

230 g

2,60 zł/100 g

5,99 zł

0,5 l

51,18 zł/1 l

25,59 zł

0,25 l

54,76 zł/1 l

13,69 zł

1 kg

1,19 zł

0,02 kg

54,50 zł/1 kg

1,09 zł

Zobacz również inne przepisy