Z pomidora odkrawamy główkę. Wydrążamy gniazda nasienne. Środek pomidorów posypujemy solą i odstawiamy na kilkanaście minut. Komosę gotujemy w 300 mln lekko osolonej wody ok 15 min, aż kasza wchłonie całą wodę. Ser gorgonzolę kroimy na kawałki (pozostawiamy jeden plaster na później), pietruszkę siekamy, całość mieszamy z komosą ryżową. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz listkami rozmarynu.
Orzeszki pinii podprażamy na suchej patelni. Piekarnik nagrzewamy do 180 C. W puste gniazda pomidorów wkładamy po łyżce komosy ryżowej. Na wierzchu układamy pozostały ser oraz polewamy oliwą z oliwek. Całość wkładamy do piekarnika na ok. 15 min. Przed podaniem posypujemy pomidory orzeszkami pinii.
„Jarskie, wyjątkowe smakowitości ze świeżych, soczystych pomidorów – takich jak w dzieciństwie”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.