Z pomidora odkrawamy główkę. Wydrążamy gniazda nasienne. Środek pomidorów posypujemy solą i odstawiamy na kilkanaście minut. Komosę gotujemy w 300 mln lekko osolonej wody ok 15 min, aż kasza wchłonie całą wodę. Ser gorgonzolę kroimy na kawałki (pozostawiamy jeden plaster na później), pietruszkę siekamy, całość mieszamy z komosą ryżową. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz listkami rozmarynu.
Orzeszki pinii podprażamy na suchej patelni. Piekarnik nagrzewamy do 180 C. W puste gniazda pomidorów wkładamy po łyżce komosy ryżowej. Na wierzchu układamy pozostały ser oraz polewamy oliwą z oliwek. Całość wkładamy do piekarnika na ok. 15 min. Przed podaniem posypujemy pomidory orzeszkami pinii.
„Jarskie, wyjątkowe smakowitości ze świeżych, soczystych pomidorów – takich jak w dzieciństwie”
Ustawienia cookies