pesto:
Natkę marchewki myjemy i tniemy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki ząbki czosnku. Następnie pestki dyni, starty parmezan. Doprawiamy sola oraz pieprzem i zalewamy oliwą. Całość blendujemy na gładkie i kremowe pesto.( W tym przepisie wykorzystujemy natkę młodej marchewki która zazwyczaj zostaje obcinana i ląduje w koszu)
Kurczaka myjemy, czyścimy z błonek i kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy sola oraz papryką. Możemy skropić dodatkowo sokiem z cytryny oraz oliwą.
Rozgrzewamy grilla. Bakłażana kroimy w plastry, paprykę w mniejsze kawałki. Na grillu układamy kurczaka, kolbę kukurydzy, bakłażana, paprykę oraz przepołowione na pół młode marchewki. Możemy posmarować warzywa odrobiną oliwy. Grillujemy do zarumienienia z obu stron. Przed końcem grillowania placki tortilli wrzucamy na ruszt aby się nieco podpiekły.
Każdy placek tortilli smarujemy pesto z natki marchewki. Następnie układamy grillowanego bakłażana, marchewki, paprykę, ziarna kukurydzy a na koniec kurczaka. Całość zwijamy i zjadamy od razu.
( Do wrapów możemy dodać inne warzywa które zostały nam z grillowania)
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies