Wrapy z grillowanego kurczaka z warzywami i pesto

Wrapy z grillowanego kurczaka z warzywami i pesto
Przekąski
3-4
Łatwy
40min

Składniki

  • 250 g filetu z kurczaka JZNC
  • 1/2 czerwonej papryki
  • kolba kukurydzy
  • mały bakłażan
  • 3-4 młode marchewki
  • oliwa Carrefour Bio
  • 1/ 2 łyżeczki ostrej papryki
  • 3-4 tortille

pesto:

  • natka młodej marchewki
  • 2 ząbki czosnku JZNC
  • 100 g pestek dynii
  • 100 g parmezanu
  • 50 ml oliwy Carrefour Bio
  • sól, pieprz

 

Krok 1

Natkę marchewki myjemy i tniemy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki ząbki czosnku. Następnie pestki dyni, starty parmezan. Doprawiamy sola oraz pieprzem i zalewamy oliwą. Całość blendujemy na gładkie i kremowe pesto.( W tym przepisie wykorzystujemy natkę młodej marchewki która zazwyczaj zostaje obcinana i ląduje w koszu)

Kurczaka myjemy, czyścimy z błonek i kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy sola oraz papryką. Możemy skropić dodatkowo sokiem z cytryny oraz oliwą.
Rozgrzewamy grilla. Bakłażana kroimy w plastry, paprykę w mniejsze kawałki. Na grillu układamy kurczaka, kolbę kukurydzy, bakłażana, paprykę oraz przepołowione na pół młode marchewki. Możemy posmarować warzywa odrobiną oliwy. Grillujemy do zarumienienia z obu stron. Przed końcem grillowania placki tortilli wrzucamy na ruszt aby się nieco podpiekły.

Krok 2

Każdy placek tortilli smarujemy pesto z natki marchewki. Następnie układamy grillowanego bakłażana, marchewki, paprykę, ziarna kukurydzy a na koniec kurczaka. Całość zwijamy i zjadamy od razu.

( Do wrapów możemy dodać inne warzywa które zostały nam z grillowania)


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

5
70
 

14,25 zł/1 kg

0
71
 

2,85 zł/1 kg

1
09
 

0,02 kg

54,50 zł/1 kg

4
99
 

0,25 kg

19,96 zł/1 kg

1
79
 

1 szt.

27
19
 

1 kg


Zobacz również inne przepisy