Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, studzimy i oddzielamy białko od żółtek. Ogórek, cebulę oraz pomidory kroimy w drobną kostkę. Białko i żółtko ścieramy na tarce. W szklance lub ringu układamy warstwowo starte białko, ogórka, łyżeczkę majonezu, starte żółtka, łyżeczkę majonezu, suszone pomidory, cebulkę. Przykrywamy okręgiem wyciętym z kromki żytniego chleba.
Danie odstawiamy na 20 min. do lodówki. Następnie szklankę obracamy dnem do góry, umieszczamy na talerzu i powoli podnosimy. Oprószamy solą i pieprzem. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
„W tym roku na Wielkanoc niech tatar zagości na świątecznym stole – lecz nie tatar z mięsa, tylko z jajek, z dodatkiem suszonych pomidorów i świeżego szczypiorku.”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.