Przepis na wiosenny hummus z zielonego groszku i szparagów

Przepis na wiosenny hummus z zielonego groszku i szparagów
Przekąski
3-4
Łatwe
40min

Idealna przekąska na wiosenne popołudnia? Przygotuj pyszny hummus z zielonego groszku i szparagów, który z pewnością trafi w gusta niejednego smakosza!

Składniki na hummus z zielonego groszku i szparagów:

Do podania:

  • 2-3 chlebki pita
  • plasterki rzodkiewki
  • garść orzechów laskowych Carrefour

Jak przygotować hummus z zielonego groszku i szparagów? Przepis:

  1. Szparagi na hummus z zielonym groszkiem myjemy i odrywamy zdrewniałe końce. Kroimy je na mniejsze kawałki zachowując główki na później do dekoracji.
  2. Do garnka z wrzątkiem wrzucamy groszek oraz szparagi i gotujemy przez 3-4 min. Następnie odcedzamy i studzimy. Przekładamy do miski. Dodajemy pastę tahini, sok z połowy cytryny, przetarty czosnek, oliwę oraz wlewamy zimną wodę. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem. Blendujemy na gładką pastę.
  3. Główki szparagów przekrawamy na pół. Smażymy je na patelni z odrobiną oliwy przez ok. 2-3 min. Odstawiamy na bok.
  4. Hummus z zielonego groszku i szparagów przekładamy na talerz. Dekorujemy plasterkami rzodkiewki, podprażonymi orzechami laskowymi oraz szparagami i polewamy oliwą. Zjadamy z dodatkiem pity.

 Hummus z zielonego groszku i szparagów? Proszę bardzo!

Z naszym przepisem przygotowanie hummusu z zielonym groszkiem i szparagami wcale nie będzie trudne. Zrób zakupy na Carrefour i już dziś wypróbuj pomysł na zielony hummus.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

4
49
 

0,45 kg

9,98 zł/1 kg

24
99
 

1 szt.

14
79
 

0,3 kg

49,30 zł/1 kg

6
69
 

0,5 kg

13,38 zł/1 kg

7
50
 

14,99 zł/1 kg

7
19
 

0,07 kg

102,71 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu