Marynata
Sos BBQ
Tofu kroimy w kostkę. Dodajemy olej, sos sojowy, drobno posiekane chili, wędzoną paprykę oraz czosnek starty na małych oczkach. Całość mieszamy, pokrywając tofu marynatą z każdej strony i odstawiamy na 30 min.
Cukinię kroimy w plastry, a następnie jeszcze na pół. Pieczarki myjemy i przepoławiamy. Cebule kroimy na ćwiartki (lub ósemki, jeżeli są duże).
Do garnuszka przekładamy pomidory z puszki i resztę składników sosu BBQ. Całość mieszamy, następnie gotujemy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje, co jakiś czas mieszając. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na patyczki nabijamy kawałki tofu, cukinii, pieczarek oraz cebuli. Czynność powtarzamy, aż do wyczerpania składników. Grillujemy szaszłyki przez ok. 3-4 min, z każdej strony, do zarumienienia. Podajemy z sosem BBQ .
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies