opcjonalnie:
Do rondelka wlewamy olej. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie wrzucamy wędzoną paprykę oraz drobno posiekaną papryczkę chili. Całość mieszamy i podsmażamy kilka minut. Następnie wlewamy sos pomidorowy. Doprawiamy całość solą i ponownie podgrzewamy.
Na patelnię wrzucamy różdżki brokuła oraz pokrojoną w słupki cukinię. Dolewamy wody i blanszujemy kilka minut na patelni. Odcedzamy i przekładamy do miski.
Na patelni kładziemy tortille. Podpiekamy ją na niewielkim ogniu. Smarujemy 2-3 łyżkami sosu pomidorowego. Następnie kładziemy 2-3 plasterki wegańskiego sera. Po chwili kilka kawałków brokuła oraz kawałki cukinii. Następnie posypujemy kukurydzą. Czekamy chwilkę, aż ser się roztopi, po czym składamy tortillę na pół. Przekładamy na deskę do krojenia i dzielimy na cztery kawałki. Możemy posypać opcjonalnie rukolą.
Smacznego
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies