Wegańska quesadilla z kukurydzą, cukinią, brokułem i wegańskim serem

Wegańska quesadilla z kukurydzą, cukinią, brokułem i wegańskim serem
Przekąski
2-3
Łatwe
40min

Składniki na spód:

  • 2 łyżki oleju Carrefour Bio
  • mała czerwona cebula
  • 1/3 papryczki chili
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • szczypta soli
  • 100 g czerwonej fasoli Carrefour
  • 60 g kukurydzy Carrefour
  • Sos pomidorowy Carrefour Bio
  • 2-3 tortille Carrefour
  • 4-6 plasterków wegańskiego sera
  • 1/2 cukinii
  • kilka różyczek brokuła

opcjonalnie:

  • rukola Carrefour do posypania

Krok 1

Do rondelka wlewamy olej. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie wrzucamy wędzoną paprykę oraz drobno posiekaną papryczkę chili. Całość mieszamy i podsmażamy kilka minut. Następnie wlewamy sos pomidorowy. Doprawiamy całość solą i ponownie podgrzewamy.
Na patelnię wrzucamy różdżki brokuła oraz pokrojoną w słupki cukinię. Dolewamy wody i blanszujemy kilka minut na patelni. Odcedzamy i przekładamy do miski.

Krok 2

Na patelni kładziemy tortille. Podpiekamy ją na niewielkim ogniu. Smarujemy 2-3 łyżkami sosu pomidorowego. Następnie kładziemy 2-3 plasterki wegańskiego sera. Po chwili kilka kawałków brokuła oraz kawałki cukinii. Następnie posypujemy kukurydzą. Czekamy chwilkę, aż ser się roztopi, po czym składamy tortillę na pół. Przekładamy na deskę do krojenia i dzielimy na cztery kawałki. Możemy posypać opcjonalnie rukolą.

 

Smacznego

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu