Rzodkiewkowo-ogórkowy dip:
Do miseczki wlewamy śmietanę i jogurt, dodajemy drobno pokrojoną rzodkiewkę i ogórka, a następnie posiekany koperek i szczypiorek. Doprawiamy solą, mieszamy i odstawiamy na bok.
Ziemniaki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kapustę drobno szatkujemy. Cebulę dymkę kroimy w drobne krążki. Ziemniaki odcedzamy z nadmiaru wody, dodajemy kapustę i dymkę, po czym wbijamy jajka, doprawiamy solą i dokładnie mieszamy. (Jeżeli masa wyda nam się zbyt rzadka, możemy dodać łyżkę mąki).
Placki smażymy na oleju słonecznikowym z obu stron, do zarumienienia. Podajemy z dipem. Możemy też udekorować świeżym tymiankiem.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.