Rzodkiewkowo-ogórkowy dip:
Do miseczki wlewamy śmietanę i jogurt, dodajemy drobno pokrojoną rzodkiewkę i ogórka, a następnie posiekany koperek i szczypiorek. Doprawiamy solą, mieszamy i odstawiamy na bok.
Ziemniaki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kapustę drobno szatkujemy. Cebulę dymkę kroimy w drobne krążki. Ziemniaki odcedzamy z nadmiaru wody, dodajemy kapustę i dymkę, po czym wbijamy jajka, doprawiamy solą i dokładnie mieszamy. (Jeżeli masa wyda nam się zbyt rzadka, możemy dodać łyżkę mąki).
Placki smażymy na oleju słonecznikowym z obu stron, do zarumienienia. Podajemy z dipem. Możemy też udekorować świeżym tymiankiem.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies