Do miski dodajemy odsączone z zalewy i drobno posiekane śledzie. Nastepnie drobno pokrojone w kostkę kapary, grzybki, papryczki jalapeno, cebulki marynowane oraz ogórki konserwowe. Następnie doprawiamy musztardą, pieprzem oraz posiekaną zieloną pietruszką. Na koniec dodajemy sok z cytryny oraz olej lniany.
Za pomocą metalowego krążka wykrawamy okręgi z chleba. Następnie do ich środka nakładamy śledziowy tatar, przygniatamy łyżką i zdejmujemy obręcz. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Przed podaniem dekorujemy świeżą pietruszką. Możemy polać ulubionym olejem.
Jeżeli nie mamy metalowego krążka to natłuszczamy olejem lnianym filiżankę i do niej wkładamy tatar. Przekładamy go na talerz i jemy z chlebem.
Tatar ze śledzia to idealna przystawka na świątecznym stole w Boże Narodzenie
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies