Do miski dodajemy odsączone z zalewy i drobno posiekane śledzie. Nastepnie drobno pokrojone w kostkę kapary, grzybki, papryczki jalapeno, cebulki marynowane oraz ogórki konserwowe. Następnie doprawiamy musztardą, pieprzem oraz posiekaną zieloną pietruszką. Na koniec dodajemy sok z cytryny oraz olej lniany.
Za pomocą metalowego krążka wykrawamy okręgi z chleba. Następnie do ich środka nakładamy śledziowy tatar, przygniatamy łyżką i zdejmujemy obręcz. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Przed podaniem dekorujemy świeżą pietruszką. Możemy polać ulubionym olejem.
Jeżeli nie mamy metalowego krążka to natłuszczamy olejem lnianym filiżankę i do niej wkładamy tatar. Przekładamy go na talerz i jemy z chlebem.
Tatar ze śledzia to idealna przystawka na świątecznym stole w Boże Narodzenie
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.