Filety śledziowe osuszamy papierowym ręcznikiem i drobno kroimy. Dodajemy natkę pietruszki, musztardę, sok z cytryny, cukier i świeżo zmielony pieprz. Starannie mieszamy składniki i drobno siekamy.
Papryczkę chili, podgrzybki, cebulkę, kapary i szczypiorek kroimy, dokładnie mieszamy, następnie łączymy z masą śledziową, dodając łyżkę oleju. Na każdego wafla kukurydzianego nakładamy porcję tatara, najlepiej za pomocą pierścienia do formowania. Dekorujemy podgrzybkiem i natką pietruszki. Możemy na koniec pokropić olejem.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.