Tatar ze śledzia z grzybkami, papryczką chili, ogórkiem i cebulką, podany na waflach kukurydzianych

Tatar ze śledzia z grzybkami, papryczką chili, ogórkiem i cebulką, podany na waflach kukurydzianych
Przekąski
2
Łatwe
30 min.
Ocena 4

Składniki

  • 2 filety śledziowe
  • czarny pieprz
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • łyżeczka musztardy
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 1/2 ostrej papryczki chili
  • kilka marynowanych podgrzybków
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • łyżka kaparów
  • ogórek kiszony
  • szczypta brązowego cukru Carrefour
  • łyżka oleju Carrefour BIO
  • 1/2 małej cebuli
  • 4-5 wafli kukurydzianych Carrefour BIO

Krok 1

Filety śledziowe osuszamy papierowym ręcznikiem i drobno kroimy. Dodajemy natkę pietruszki, musztardę, sok z cytryny, cukier i świeżo zmielony pieprz. Starannie mieszamy składniki i drobno siekamy. 

Krok 2

Papryczkę chili, podgrzybki, cebulkę, kapary i szczypiorek kroimy, dokładnie mieszamy, następnie łączymy z masą śledziową, dodając łyżkę oleju. Na każdego wafla kukurydzianego nakładamy porcję tatara, najlepiej za pomocą pierścienia do formowania. Dekorujemy podgrzybkiem i natką pietruszki. Możemy na koniec pokropić olejem.

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu