Formę smarujemy odrobiną masła. Ciasto odwijamy z rulonu i układamy na formie, odrywamy brzegi i dziurkujemy. Tak przygotowany spód wkładamy do piekarnika na 190 stopni C i pieczemy ok. 20 min. Na spód możemy wysypać np. fasolę, aby ciasto się nie wybrzuszyło.
Do miski przekładamy ricottę. Dodajemy jajka i starty parmezan (zostawiamy odrobinę sera, aby posypać z wierzchu). Doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Powstałą masę przelewamy na podpieczony spód. Posypujemy resztą parmezanu.
Na wierzchu układamy plasterki pomidorów malinowych. Posypujemy czarnymi oliwkami. Tartę ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 25 min w temperaturze ok. 180 C. Przed podaniem układamy na wierzchu mozzarellę i posypujemy rukolą.
Smacznego
0,45 kg
24,42 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies