Tacos z grillowanego kurczaka, awokado i pieczarek, z pomidorkami koktajlowymi

Tacos z grillowanego kurczaka, awokado i pieczarek, z pomidorkami koktajlowymi
Przekąski
3
Łatwe
50min
Ocena 4

Składniki

  • udko z kurczaka
  • 3 małe tortille
  • 3 pieczarki
  • awokado
  • kolendra
  • limonka
  • garść pomidorków koktajlowych
  • czerwona cebula
  • sól, pieprz

Krok 1

Udko kurczaka myjemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Grillujemy na mocno rozgrzanym grillu przez ok. 30 min, do miękkości. Następnie mięso odrywamy od kości i kroimy na kawałki. W międzyczasie na ruszcie grilla układamy pokrojone na ćwiartki pieczarki.

 

Krok 2

Tortille podpiekamy na grillu. Do środka wkładamy pokrojone na kawałki awokado, pomidorki koktajlowe oraz posiekaną cebulkę. Następnie dodajemy mięso z kurczaka. Całość posypujemy kolendrą i skrapiamy limonką.

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

18,99 zł/1 kg

10,44 zł

0,37 kg

27,00 zł/1 kg

9,99 zł

8,99 zł/1 kg

4,50 zł

1 szt.

7,99 zł

1 szt.

1,79 zł

0,4 kg

17,23 zł/1 kg

6,89 zł

4,99 zł/1 kg

2,50 zł

0,25 kg

6,76 zł/1 kg

1,69 zł

Zobacz również inne przepisy