Tacos z grillowanego kurczaka, awokado i pieczarek, z pomidorkami koktajlowymi

Tacos z grillowanego kurczaka, awokado i pieczarek, z pomidorkami koktajlowymi
Przekąski
3
Łatwe
50min
Ocena 4

Składniki

  • udko z kurczaka
  • 3 małe tortille
  • 3 pieczarki
  • awokado
  • kolendra
  • limonka
  • garść pomidorków koktajlowych
  • czerwona cebula
  • sól, pieprz

Krok 1

Udko kurczaka myjemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Grillujemy na mocno rozgrzanym grillu przez ok. 30 min, do miękkości. Następnie mięso odrywamy od kości i kroimy na kawałki. W międzyczasie na ruszcie grilla układamy pokrojone na ćwiartki pieczarki.

 

Krok 2

Tortille podpiekamy na grillu. Do środka wkładamy pokrojone na kawałki awokado, pomidorki koktajlowe oraz posiekaną cebulkę. Następnie dodajemy mięso z kurczaka. Całość posypujemy kolendrą i skrapiamy limonką.

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

8
45
 

~ 0,65 kg

13,00 zł/1 kg

10
59
 

0,245 kg

43,22 zł/1 kg

5
43
 

~ 0,5 kg

10,85 zł/1 kg

9
99
 

2 szt.

5,00 zł/1 szt.

6
99
 

1 szt.

8
79
 

0,24 kg

36,63 zł/1 kg

4
55
 

1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu