Makaron ryżowy gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Wszystkie warzywa kroimy na cienkie paseczki. Płat papieru ryżowego zamaczamy w zimnej wodzie, tylko przez 1 sekundę. Kładziemy na blat.
Z liści kapusty pekińskiej odcinamy twardą część. Układamy liść na środku papieru ryżowego. Na niego wykładamy kilka paseczków rzepy, papryki, marchewki, awokado, ogórka i mango. Kładziemy na nie kiełki, odrobinę makaronu ryżowego, listki mięty oraz kolendry. Boki papieru zawijamy do środka. Część od siebie zawijamy na górę, mocno palcami ściskając warzywa. Zawijamy w rulon.
Składniki na sosy mieszamy ze sobą. Gotowe!
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies