Spring rollsy z papieru ryżowego to idealny przysmak dla tych, którzy szukają odskoczni od tradycyjnej kuchni. Jeśli więc poszukujesz receptury na pożywny posiłek lub nie wiesz, co przygotować na przyjęcie w ramach przystawki, przygotuj spring rolls! Przepis prezentujemy poniżej.
Makaron ryżowy gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Wszystkie warzywa kroimy na cienkie paseczki. Płat papieru ryżowego zamaczamy w zimnej wodzie, tylko przez 1 sekundę. Kładziemy na blat.
Z liści kapusty pekińskiej odcinamy twardą część. Układamy liść na środku papieru ryżowego. Na niego wykładamy kilka paseczków rzepy, papryki, marchewki, awokado, ogórka i mango. Kładziemy na nie kiełki, odrobinę makaronu ryżowego, listki mięty oraz kolendry. Boki papieru zawijamy do środka. Część od siebie zawijamy na górę, mocno ściskając warzywa palcami. Zawijamy w rulon.
Składniki na sosy mieszamy ze sobą. Przepis na spring rolls gotowy!
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies