Makaron ryżowy gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Wszystkie warzywa kroimy na cienkie paseczki. Płat papieru ryżowego zamaczamy w zimnej wodzie, tylko przez 1 sekundę. Kładziemy na blat.
Z liści kapusty pekińskiej odcinamy twardą część. Układamy liść na środku papieru ryżowego. Na niego wykładamy kilka paseczków rzepy, papryki, marchewki, awokado, ogórka i mango. Kładziemy na nie kiełki, odrobinę makaronu ryżowego, listki mięty oraz kolendry. Boki papieru zawijamy do środka. Część od siebie zawijamy na górę, mocno palcami ściskając warzywa. Zawijamy w rulon.
Składniki na sosy mieszamy ze sobą. Gotowe!
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.