Pomidory, papryczki chili, jalapeno i czerwoną cebulę do wszystkich sals, podsmażamy na suchej, mocno rozgrzanej patelni (najlepiej żeliwnej).
Salsa Mango
Mango przecinamy wzdłuż pestki. Kroimy od środka nożem robiąc szachownicę. Owoc wywijamy na drugą stronę i odkrajamy kostki. Następnie drobno siekamy razem z cebulą, chili, jalapeno, kolendrą i miętą. Polewamy całość sokiem z limonki. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
Salsa pomidorowa
Sprażone pomidory obieramy ze skórki. Drobno kroimy razem z podsmażoną cebulą, chili i kolendrą. Całość polewamy sokiem z limonki. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Guacamole
Awokado przecinamy na pół, wzdłuż pestki. Przekręcamy obie połówki i wyciągamy pestkę, ale zachowujemy ją. Do czasu podania wrzuca się ją do gotowego guacamole, aby nie ściemniało. Za pomocą łyżki wyciągamy miąższ. Rozdrabniamy go za pomocą widelca lub w moździerzu. Szalotkę, pomidora, chili oraz kolendrę drobno kroimy. Skrapiamy sokiem z limonki, doprawiamy solą, pieprzem i całość mieszamy.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies