Sałatka z arbuzem, grillowanym halloumi i kaszą bulgur

Sałatka z arbuzem, grillowanym halloumi i kaszą bulgur
Przekąski
2
Łatwe
30min

Składniki :

  • 80 g kaszy bulgur Carrefour Bio
  • ćwiartka małego arbuza
  • 200 g sera halloumi
  • awokado
  • 2 garście szpinaku baby Carrefour Bio

Dressing :

  • 3 łyżki octu balsamicznego Carrefour Bio
  • 2 łyżki miodu Carrefour Bio

Krok 1

Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. W misce łączymy ocet balsamiczny z miodem i do-kładnie mieszamy. Ser halloumi kroimy na plasterki. Grillujemy na mocno rozgrzanym grillu lub patelni grillowej do zarumienienia z obu stron.

 

Krok 2

Na talerz wykładamy szpinak. Następnie dodajemy 3-4 łyżki ugotowanej kaszy bulgur. Na środku wykła-damy obrane i pokrojone w cienkie plasterki awokado. Po chwili kładziemy plastry grillowanego sera hal-loumi. Następnie dodajemy arbuza pokrojonego w kostkę. Na koniec polewamy całość uprzednio przy-gotowanym dressingiem.

Smacznego


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

10
49
 

0,4 kg

26,23 zł/1 kg

35
96
 

8,99 zł/1 kg

15
29
 

0,2 kg

76,45 zł/1 kg

15
99
 

0,5 l

31,98 zł/1 l

13
19
 

0,3 kg

43,97 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu