Przepis na zapiekany camembert z zawijanymi paluszkami z ciasta francuskiego z boczkiem

Przepis na zapiekany camembert z zawijanymi paluszkami z ciasta francuskiego z boczkiem
Przekąski
10-15
Łatwy
40min

Szykuje się impreza andrzejkowa? Rozpieść podniebienia swoich gości zapiekanym camembertem i boczkiem w cieście francuskim. Wróżymy Wam pyszną przekąskę!

Składniki na zapiekany camembert

Przygotowanie

  1. Z ciasta francuskiego wykrawamy duże okręgi. Na środku jednego arkusza kładziemy camembert. Ciasto dookoła sera smarujemy musztardą.
  2. Plastry boczku tniemy na cieńsze paski i układamy je wzdłuż na cieście francuskim. Całość przykrywamy drugim okręgiem ciasta francuskiego.
  3. Wykrawamy środek, w którym znajduje się ser. Camembert tniemy za pomocą noża w szachownicę. Pomiędzy nacięcia wkładamy kawałki pokrojonego w plasterki czosnku. Posypujemy go drobno posiekaną pietruszką.
  4. Ciasto francuskie tniemy na 2-3 cm paski wzdłuż boczku. Każdy paseczek zwijamy w rulon. Paluszki i ser smarujemy oliwą. Całość posypujemy ziołowym pieprzem.
  5. Tak przygotowaną przekąskę układamy na blaszce do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez ok. 20-25 min. Odrywamy po jednym „paluchu”, który moczymy w płynnym camembercie.

Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

6
99
 

0,375 kg

18,64 zł/1 kg

5
29
 

0,12 kg

44,08 zł/1 kg

7
29
 

0,12 kg

60,75 zł/1 kg

1
19
 

0,02 kg

59,50 zł/1 kg

2
59
 

1 szt.

2
25
 

44,99 zł/1 kg

2
19
 

0,2 kg

10,95 zł/1 kg

21
99
 

0,75 l

29,32 zł/1 l


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu