Pieczarki bardzo drobno siekamy. Na patelni rumienimy wcześniej drobno posiekany czosnek oraz cebulę. Wrzucamy pieczarki, doprawiamy estragonem, solą i pieprzem. Całość smażymy do odparowania wody z pieczarek (zmniejszą swoją objętość o połowę). Na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę. Majonez łączymy z ketchupem.
Piekarnik wstawiamy na 1800C. Kromki smarujemy sosem, nakładamy na nie dość grubo pieczarki. Pomidory suszone kroimy na mniejsze kawałki i układamy na pieczarkach. Posypujemy startym serem mozarella. Pieczemy około 20 minut. Możemy je podać ze szczypiorkiem, świeżą pietruszką lub ulubionymi ziołami.
"Uwielbiam zapiekanki z pieczarkami i serem. A teraz mój kucharz zaproponował smakowitą odmianę! Muszę przyznać, że dokonał niemożliwego: zadziwił mnie i pysznie zaskoczył. Doprawdy, jak to kilka nietuzinkowych ingrediencji może stworzyć z klasycznego dania… nowego klasyka!"
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.