Surowe jest zdrowe – przepis na springrollsy z wędzonym pstrągiem

Surowe jest zdrowe – przepis na springrollsy z wędzonym pstrągiem
Przekąski
2-3
Łatwy
30min

Składniki na springrollsy

Sos nr. 1:

Sos nr. 2:

Przygotowanie

  1. Papier ryżowy namoczyć zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Wszystkie warzywa pokroić w cienkie słupki i wraz z pokrojonym na kawałki podobnej wielkości pstrągiem ułożyć na papierze ryżowym.
  3. Dodać kolendrę, doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie uformować roladki, zawijając je tak, jak krokiety.
  4. Składniki do obu sosów wymieszać. I gotowe!

Takie springrollsy możemy robić ze składników które najbardziej lubimy.

Możemy zamiast pstrąga dać inną rybę – na przykład łosoś. Możemy też dać krewetki. Możemy zrobić je również w wersji wege. Albo w wersji mięsnej – na przykład z grillowanym kurczakiem, lub wołowiną.

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu