Przepis na selerybę – jak ją zrobić?

Przepis na selerybę – jak ją zrobić?
Przekąski
8szt
Łatwe
30min

Pyszna, wegańska przystawka na Boże Narodzenie? Dlaczego nie. Zobacz, jak przygotować selerybę, czyli wegańską rybę z selera.

Składniki na selerybę

Przygotowanie

  1. Do garnka wlewamy wodę. Dodajemy kostkę bulionową, sos sojowy, drobno pokrojony 1 arkusz nori, ziele angielskie oraz liście laurowe. Całość doprowadzamy do wrzenia.
  2. Następnie wrzucamy pokrojonego na kawałki selera i gotujemy przez 15-20 min. Po tym czasie zawartość odcedzamy i zostawiamy do lekkiego przestudzenia. Doprawiamy do smaku solą.
  3. Teraz przygotowujemy się do panierowania. Do jednej miski wlewamy mleko sojowe, a do drugiej wsypujemy bułkę tartą. Pozostałe arkusze nori tniemy na 4 równe paski. Każdy kawałek selera obwijamy paskiem nori. Moczymy go w mleku sojowym,. a następnie obtaczamy w bułce tartej. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników.
  4. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy na niej kawałki selera na złoty kolor z obu stron.

Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

3
50
 

~ 0,65 kg

5,39 zł/1 kg

1
29
 

0,015 kg

86,00 zł/1 kg

1
39
 

0,066 kg

21,06 zł/1 kg

4
99
 

0,125 l

39,92 zł/1 l

4
69
 

1 szt.

6
99
 

1 l


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu