Przepis na korzenne śledzie
Przekąski
Śledzie to obowiązkowa pozycja na święta! W tym roku spróbuj śledzi w korzennej marynacie. Gwarantujemy, że zachwycą Twoich gości bogactwem smaku i aromatu
Składniki na korzenne śledzie
Przygotowanie
- W miseczce mieszamy musztardę z miodem, startym czosnkiem, sokiem z cytryny, sosem sojowym oraz połową porcji oleju.
- Śledzie wyjmujemy z oleju i kroimy na 3 cm kawałki. Moczymy je w powstałej marynacie.
- Wszystkie przyprawy (listek laurowy, anyż, ziele angielskie, kardamon, cynamon, goździki, kmin) przekładamy na patelnię i podprażamy kilka chwil do wypuszczenia aromatu. Przekładamy je do zalewy ze śledziami.
- Następnie posypujemy je cienko posiekaną cebulą i zalewamy resztą oleju. Doprawiamy pieprzem. Wstawiamy do lodówki na 2 dni.
Idealna przystawka na Boże Narodzenie