Przepis na korzenne śledzie

Przepis na korzenne śledzie
Przekąski
3-4
Łatwe
30min

Śledzie to obowiązkowa pozycja na święta! W tym roku spróbuj śledzi w korzennej marynacie. Gwarantujemy, że zachwycą Twoich gości bogactwem smaku i aromatu 

Składniki na korzenne śledzie

Przygotowanie

  1. W miseczce mieszamy musztardę z miodem, startym czosnkiem, sokiem z cytryny, sosem sojowym oraz połową porcji oleju.
  2. Śledzie wyjmujemy z oleju i kroimy na 3 cm kawałki. Moczymy je w powstałej marynacie.
  3. Wszystkie przyprawy (listek laurowy, anyż, ziele angielskie, kardamon, cynamon, goździki, kmin) przekładamy na patelnię i podprażamy kilka chwil do wypuszczenia aromatu. Przekładamy je do zalewy ze śledziami.
  4. Następnie posypujemy je cienko posiekaną cebulą i zalewamy resztą oleju. Doprawiamy pieprzem. Wstawiamy do lodówki na 2 dni.

Idealna przystawka na Boże Narodzenie


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

5
39
 

0,25 kg

21,56 zł/1 kg

2
39
 

0,19 kg

12,58 zł/1 kg

2
50
 

~ 0,25 kg

9,99 zł/1 kg

4
19
 

0,125 l

33,52 zł/1 l

1
15
 

0,02 kg

57,50 zł/1 kg

2
00
 

~ 0,25 kg

7,99 zł/1 kg

2
00
 

~ 0,25 kg

7,99 zł/1 kg

1
19
 

0,066 szt.

18,03 zł/1 szt.

1
19
 

0,015 kg

79,33 zł/1 kg

2
35
 

0,018 kg

130,56 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu