Przepis na fondue serowe

Przepis na fondue serowe
Przekąski
5-6
Łatwe
1h30min

Fondue serowe to połączenie różnych rodzajów sera, dyni oraz chrupiącej bagietki. Jak go przygotować? Sprawdź nasz przepis i wypróbuj w swojej kuchni!

Składniki

Przygotowanie

  1. Odkrawamy wierzch dyni i wydrążamy z niej środek. Tak przygotowaną dynię układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika na 1 h.
  2. W międzyczasie ser ścieramy na tarce. Dodajemy mąkę kukurydzianą oraz starty czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy.
  3. Powstałą mieszanką nadziewamy dynię. Polewamy śmietaną i ponownie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C na 30 min.
  4. Po wyjęciu z piekarnika nadziewamy bagietkę na patyczki i maczamy w fondue.
Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu