Arbuza kroimy na mniejsze kawałki i usuwamy pestki. Imbir trzemy na tarce. Z truskawek usuwamy szypułki. Arbuz, truskawki, imbir i garść mięty umieszczamy w naczyniu i blendujemy. Powstałą masę odstawiamy do lodówki na pół godziny.
Prażymy pistacje na suchej patelni, następnie siekamy. Ser feta kroimy w kostkę lub kruszymy w palcach.
Siekamy małą garść mięty. Gdy chłodnik osiągnie odpowiednią temperaturę przelewamy go do miseczek. Dekorujemy serem feta, pistacjami i posiekaną miętą.
"Zarządzam koniec zupowej rutyny – tego lata mają rządzić chłodniki. Niech opanują Wasze stoły i kubki smakowe. Na początek arbuz. Mój kucharz odkryje przed Wami niezwykły przepis, który przekona nawet sceptyków."
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.