Arbuza kroimy na mniejsze kawałki i usuwamy pestki. Imbir trzemy na tarce. Z truskawek usuwamy szypułki.
Arbuz, truskawki, imbir i garść mięty umieszczamy w naczyniu i blendujemy za pomocą blendera ręcznego. Powstałą masę odstawiamy do lodówki na pół godziny.
Pistacje do chłodnika arbuzowego prażymy na suchej patelni, następnie siekamy. Ser feta kroimy w kostkę lub kruszymy w palcach.
Siekamy małą garść mięty. Gdy chłodnik osiągnie odpowiednią temperaturę, przelewamy go do miseczek. Dekorujemy serem feta, pistacjami i posiekaną miętą.
„Zarządzam koniec zupowej rutyny – tego lata mają rządzić chłodniki. Niech opanują Wasze stoły i kubki smakowe. Na początek chłodnik arbuzowy. Mój kucharz odkryje przed Wami niezwykły przepis na chłodnik z arbuzem i z fetą, który przekona nawet sceptyków”.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies