Chłodnik arbuzowy z fetą

Chłodnik arbuzowy z fetą
Przekąski
4
Łatwy
30 min.
Ocena 4

Składniki na chłodnik z arbuza:

Krok 1

Składniki na chłodnik arbuzowy

Arbuza kroimy na mniejsze kawałki i usuwamy pestki. Imbir trzemy na tarce. Z truskawek usuwamy szypułki.

Krok 2

Arbuz, truskawki, imbir i garść mięty umieszczamy w naczyniu i blendujemy za pomocą blendera ręcznego. Powstałą masę odstawiamy do lodówki na pół godziny.

Chłodnik z arbuza – składniki

Krok 3.

Pistacje do chłodnika arbuzowego prażymy na suchej patelni, następnie siekamy. Ser feta kroimy w kostkę lub kruszymy w palcach.

Krok 4.

Siekamy małą garść mięty. Gdy chłodnik osiągnie odpowiednią temperaturę, przelewamy go do miseczek. Dekorujemy serem feta, pistacjami i posiekaną miętą. 

„Zarządzam koniec zupowej rutyny – tego lata mają rządzić chłodniki. Niech opanują Wasze stoły i kubki smakowe. Na początek chłodnik arbuzowy. Mój kucharz odkryje przed Wami niezwykły przepis na chłodnik z arbuzem i z fetą, który przekona nawet sceptyków”.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

25
97
 

~ 2,6 kg

9,99 zł/1 kg

7
99
 

1 szt.

4
04
 

~ 0,18 kg

22,45 zł/1 kg

11
49
 

0,2 kg

57,45 zł/1 kg

4
84
 

~ 0,45 kg

10,75 zł/1 kg

14
99
 

0,5 kg

29,98 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu