Przepis na bruschettę z ricottą

Przepis na bruschettę z ricottą
Przekąski
3-4
Łatwe
20min

Wakacje już za chwilę, a sezon na wiśnie i czereśnie trwa! Więc pokuś się o letnie doznania smakowe i połącz soczystość owoców z włoskimi dodatkami, częstując się przepisem na naszą bruschettę. Czy to będzie dobre? Jeszcze jak!

Składniki bruschettę z ricottą

  1. 2-3 małe ciabatty
  2. 70 g prosciutto Carrefour
  3. 200 g ricotty Carrefour
  4. 200 g czereśni lub wiśni
  5. 2-3 łyżki octu balsamicznego Carrefour BIO
  6. 2-3 łyżki oliwy Carrefour
  7. 1/2 łyżeczki pieprzu Carrefour

Przygotowanie

  1. Ciabattę kroimy na 2-3 cm kromeczki. Układamy je na patelni, polewamy oliwą i smażymy do zarumienienia z obu stron.
  2. Potem każdą kromeczkę smarujemy porcją ricotty. Następnie układamy po kawałku prosciutto.
  3. Czereśnie przepoławiamy. Przekładamy na patelnię i polewamy octem balsamicznym. Podsmażamy kilka minut.
  4. Na koniec dekorujemy bruschetty czereśniami. Polewamy powstałym sokiem i doprawiamy pieprzem.

Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

1
69
 

0,085 kg

19,88 zł/1 kg

5
95
 

0,25 kg

23,80 zł/1 kg

9
99
 

0,5 l

19,98 zł/1 l

1
19
 

0,02 kg

59,50 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu