Przepis na boczniaki korzenne
Przekąski
Przepis na boczniaki korzenne to nieco inna wersja tradycyjnych receptur. Jeśli zatem chcesz zróżnicować swoje posiłki, to przedstawiamy ci świetną propozycję. Sprawdź nasz przepis na boczniaki korzenne!
Składniki
- 500 g boczniaków,
- olej Carrefour,
- 1 mała cebula Carrefour,
- 50 ml oleju lnianego,
- łyżeczka syropu klonowego Carrefour,
- 2 łyżki sosu sojowego Carrefour,
- łyżeczka miodu Carrefour,
- 2 łyżki octu jabłkowego Carrefour,
- łyżeczka musztardy Carrefour,
- 2-3 liście laurowe Carrefour,
- gwiazdka anyżu,
- kilka ziarenek kolendry,
- 2-3 goździki,
- szczypta cynamonu,
- szczypta imbiru.
Przygotowanie
- Boczniaki obsmażamy z dwóch stron na dobrze rozgrzanej patelni.
- Cebulę pokrojoną w piórka układamy na talerzu wraz z usmażonymi boczniakami.
- W misce mieszamy olej lniany z musztardą, octem jabłkowym, sosem sojowym, miodem i syropem klonowym. Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Powstałym sosem polewamy boczniaki.
- Gotowe danie możemy zjeść od razu z chlebem lub włożyć do lodówki, przykryć folią aluminiową i zjeść następnego dnia.