Przepis na boczniaki korzenne

Przepis na boczniaki korzenne
Przekąski
3-4
Łatwe
30min

Przepis na boczniaki korzenne to nieco inna wersja tradycyjnych receptur. Jeśli zatem chcesz zróżnicować swoje posiłki, to przedstawiamy ci świetną propozycję. Sprawdź nasz przepis na boczniaki korzenne!

Składniki

Przygotowanie

  1. Boczniaki obsmażamy z dwóch stron na dobrze rozgrzanej patelni.
  2. Cebulę pokrojoną w piórka układamy na talerzu wraz z usmażonymi boczniakami.
  3. W misce mieszamy olej lniany z musztardą, octem jabłkowym, sosem sojowym, miodem i syropem klonowym. Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Powstałym sosem polewamy boczniaki.
  4. Gotowe danie możemy zjeść od razu z chlebem lub włożyć do lodówki, przykryć folią aluminiową i zjeść następnego dnia.
Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu