Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Bakłażana kroimy na 2 cm krążki. Nacieramy ząbkiem czosnku, posypujemy solą, pieprzem, suszonym oregano i polewamy oliwą z oliwek. Wkładamy na 10 min do piekarnika. W międzyczasie podgrzewamy sos pomidorowy. Kroimy pomidora i mozzarellę na plasterki. Na każdy plaster bakłażana nakładamy łyżkę ciepłego sosu, plaster pomidora, plaster mozzarelli.
Całość posypujemy oregano oraz pieprzem. Możemy skropić odrobiną oliwy. Wkładamy ponownie do piekarnika na 7-8 min aż ser się roztopi. Przed podaniem posypujemy świeżymi listkami bazylii.
„Oto kulinarny sojusz Francji i Włoch! Gdy francuski sos pomidorowy sprzymierzy się z włoskim serem, efekt będzie doskonały.”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.