Pizza gryczano-kukurydziana z burakiem, kozim serem i orzechami włoskimi

Pizza gryczano-kukurydziana z burakiem, kozim serem i orzechami włoskimi
Przekąski
3-4
Łatwe
50min+

Składniki

  • 100 g białej kaszy gryczanej Carrefour
  • 100 g mąki kukurydzianej
  • łyżeczka drożdży instant
  • szczypta soli
  • łyżka oliwy Carrefour BIO 
  • burak
  • 200 g koziego sera w roladce
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego Carrefour BIO
  • 5-6 orzechów włoskich Carrefour BIO
  • garść zieleniny (np.: rukola, roszponka, szpinak baby)

 

Krok 1

Kaszę gryczaną zalewamy zimną wodą i odstawiamy na noc. Odcedzamy i blendujemy na gładką masę. Dodajemy mąkę kukurydzianą oraz drożdże, zagniatamy masę na ciasto, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 30 min.

Krok 2

Piekarnik nagrzewamy do 190°C. Pieczemy buraka w folii aluminiowej, do miękkości, przez ok. 40 min. Wyjmujemy, studzimy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki.

Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy z wierzchu najpierw oliwą, a potem przecierem pomidorowym. Układamy plasterki buraka oraz pokrojony w plasterki kozi ser. Pieczemy w temperaturze 240°C, przez ok. 15-20 min. Przed podaniem posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi oraz miksem zieleniny.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

5
35
 

0,4 kg

13,38 zł/1 kg

4
09
 

0,5 kg

8,18 zł/1 kg

1
69
 

0,008 kg

211,25 zł/1 kg

1
45
 

~ 0,5 kg

2,89 zł/1 kg

17
79
 

0,105 kg

169,43 zł/1 kg

10
79
 

0,35 kg

30,83 zł/1 kg

39
99
 

1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu