Pizza gryczano-kukurydziana z burakiem, kozim serem i orzechami włoskimi

Pizza gryczano-kukurydziana z burakiem, kozim serem i orzechami włoskimi
Przekąski
3-4
Łatwe
50min+

Składniki

  • 100 g białej kaszy gryczanej Carrefour
  • 100 g mąki kukurydzianej
  • łyżeczka drożdży instant
  • szczypta soli
  • łyżka oliwy Carrefour BIO 
  • burak
  • 200 g koziego sera w roladce
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego Carrefour BIO
  • 5-6 orzechów włoskich Carrefour BIO
  • garść zieleniny (np.: rukola, roszponka, szpinak baby)

 

Krok 1

Kaszę gryczaną zalewamy zimną wodą i odstawiamy na noc. Odcedzamy i blendujemy na gładką masę. Dodajemy mąkę kukurydzianą oraz drożdże, zagniatamy masę na ciasto, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 30 min.

Krok 2

Piekarnik nagrzewamy do 190°C. Pieczemy buraka w folii aluminiowej, do miękkości, przez ok. 40 min. Wyjmujemy, studzimy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki.

Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy z wierzchu najpierw oliwą, a potem przecierem pomidorowym. Układamy plasterki buraka oraz pokrojony w plasterki kozi ser. Pieczemy w temperaturze 240°C, przez ok. 15-20 min. Przed podaniem posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi oraz miksem zieleniny.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

Carrefour Kasza gryczana biała 400 g (4 x 100 g)
0,4 kg
9,98 zł/1 kg
3,99 zł
Janex Mąka kukurydziana 500 g
0,5 kg
5,78 zł/1 kg
2,89 zł
Delecta Drożdże uniwersalne 8 g
0,008 kg
186,25 zł/1 kg
1,49 zł
BURAKI TACKA 500G
0,5 kg
5,98 zł/1 kg
2,99 zł
Carrefour Bio Przecier pomidorowy 350 g
0,35 kg
21,40 zł/1 kg
7,49 zł
Florpak - Orzech włoski łuskany 250 g
0,25 kg
91,96 zł/1 kg
22,99 zł

Zobacz również inne przepisy