Kaszę gryczaną zalewamy zimną wodą i odstawiamy na noc. Odcedzamy i blendujemy na gładką masę. Dodajemy mąkę kukurydzianą oraz drożdże, zagniatamy masę na ciasto, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 30 min.
Piekarnik nagrzewamy do 190°C. Pieczemy buraka w folii aluminiowej, do miękkości, przez ok. 40 min. Wyjmujemy, studzimy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki.
Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy z wierzchu najpierw oliwą, a potem przecierem pomidorowym. Układamy plasterki buraka oraz pokrojony w plasterki kozi ser. Pieczemy w temperaturze 240°C, przez ok. 15-20 min. Przed podaniem posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi oraz miksem zieleniny.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies