Kaszę gryczaną zalewamy zimną wodą i odstawiamy na noc. Odcedzamy i blendujemy na gładką masę. Dodajemy mąkę kukurydzianą oraz drożdże, zagniatamy masę na ciasto, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 30 min.
Piekarnik nagrzewamy do 190°C. Pieczemy buraka w folii aluminiowej, do miękkości, przez ok. 40 min. Wyjmujemy, studzimy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki.
Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy z wierzchu najpierw oliwą, a potem przecierem pomidorowym. Układamy plasterki buraka oraz pokrojony w plasterki kozi ser. Pieczemy w temperaturze 240°C, przez ok. 15-20 min. Przed podaniem posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi oraz miksem zieleniny.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.