Pieczarki faszerowane fetą, papryką i oliwkami

Pieczarki faszerowane fetą, papryką i oliwkami
Przekąski
4-6
Łatwe
50min

Składniki na pieczarki z fetą:

 

Jak przygotować pieczarki faszerowane serem feta?

Krok 1.

Na patelnię wlewamy oliwę. Dodajemy przetarty przez praskę czosnek oraz drobno posiekaną cebulę. Następnie dorzucamy pokrojoną w drobną kostkę paprykę czerwoną, zieloną oraz żółtą. Całość dusimy kilka minut.

Krok 2.

Dodajemy drobno pokrojone oliwki oraz rozdrobniony ser. Nadzienie do pieczarek z fetą mieszamy, doprawiamy solą pieprzem oraz posypujemy drobno posiekaną pietruszką.

Krok 3.

Pieczarki myjemy, odrywamy łodyżki. Do środka każdego kapelusza wkładamy po 2 łyżki farszu. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Wierzch każdego kapelusza możemy posypać pozostałym serem feta oraz skropić oliwą.

Krok 4.

Pieczarki faszerowane fetą wkładamy do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Całość zapiekamy ok. 30 minut w temperaturze 180°C. Przed podaniem pieczarki z papryką posypujemy świeżym oregano.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

2
79
 

~ 0,2 kg

13,95 zł/1 kg

1
99
 

1 szt.

30
19
 

0,5 l

60,38 zł/1 l

1
69
 
1,69 zł najniższa cena

0,07 kg

24,14 zł/1 kg

5
45
 

0,27 kg

20,19 zł/1 kg

6
99
 

1 szt.


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu