Cukinię myjemy i ścieramy do miski na tarce o grubych oczkach. Ścieramy do niej również obraną cebulę. Całość solidnie solimy i odstawiamy na 20 minut, aż puści sok.
Po tym czasie odcedzamy całość na sicie, dokładnie dociskamy aby pozbyć się całej wody. Do cukinii ścieramy również obraną marchewkę. Wyciskamy czosnek. Dodajemy przyprawy, kaszę, bułkę, oliwę, doprawiamy solą i pieprzem. Formę keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wykładamy pasztet i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190C przez 1 godzinę i 15 minut.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.