Pasztet z cukinii

Pasztet z cukinii
Przekąski
4 os
Łatwy
1,5h
Ocena 4

Najlepszy pasztet z cukinii to taki, wykonany w domowym zaciszu z najwyższej jakości składników. Brzmi kusząco? Nic prostszego! Przedstawiamy recepturę na pasztet z cukinii. Przepis nie jest skomplikowany a jego wykonanie składa się tylko z 3 kroków.

Składniki

Przygotowanie

najlepszy pasztet z cukinii

Krok 1

Cukinię myjemy i ścieramy do miski na tarce o grubych oczkach. Ścieramy do niej również obraną cebulę. Całość solidnie solimy i odstawiamy na 20 minut, aż puści sok.

 

 

 

Krok 2

przepis na pasztet z cukinii

Po tym czasie odcedzamy całość na sicie, dokładnie dociskamy aby pozbyć się całej wody. Do cukinii ścieramy również obraną marchewkę. Wyciskamy czosnek. Dodajemy przyprawy, kaszę, bułkę, oliwę, doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3

Formę keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wykładamy pasztet i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 1 godzinę i 15 minut. Przepis na pasztet z cukinii gotowy!


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

3
42
 

~ 0,38 kg

8,99 zł/1 kg

2
00
 

~ 0,5 kg

3,99 zł/1 kg

4
00
 

~ 0,5 kg

7,99 zł/1 kg

3
99
 

0,1 kg

39,90 zł/1 kg

13
49
 

10 szt.

1,35 zł/1 szt.

61
99
 
59,99 zł najniższa cena

1 l

6
75
 

0,45 kg

15,00 zł/1 kg

4
05
 

0,4 kg

10,13 zł/1 kg

2
69
 

0,008 kg

336,25 zł/1 kg

2
29
 

0,008 kg

286,25 zł/1 kg

6
99
 

1 szt.

6
99
 

1 szt.

2
49
 

0,02 kg

124,50 zł/1 kg

2
49
 

0,016 kg

155,63 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu