Najlepszy pasztet z cukinii to taki, wykonany w domowym zaciszu z najwyższej jakości składników. Brzmi kusząco? Nic prostszego! Przedstawiamy recepturę na pasztet z cukinii. Przepis nie jest skomplikowany a jego wykonanie składa się tylko z 3 kroków.
Cukinię myjemy i ścieramy do miski na tarce o grubych oczkach. Ścieramy do niej również obraną cebulę. Całość solidnie solimy i odstawiamy na 20 minut, aż puści sok.
Po tym czasie odcedzamy całość na sicie, dokładnie dociskamy aby pozbyć się całej wody. Do cukinii ścieramy również obraną marchewkę. Wyciskamy czosnek. Dodajemy przyprawy, kaszę, bułkę, oliwę, doprawiamy solą i pieprzem.
Formę keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wykładamy pasztet i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 1 godzinę i 15 minut. Przepis na pasztet z cukinii gotowy!
10 szt.
1,30 zł/1 szt.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies