Masa:
Spód tarty:
Dodatki:
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy zimne masło, sól i rozcieramy palcami na kruszonkę. Następnie dodajemy jajko i dalej ugniatamy. Formujemy kulę, owijamy ją w folie spożywcza i wkładamy do lodówki na 30 min. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto, wykładamy nim formę na tartę i dziurkujemy widelcem. Ciasto wkładamy do piekarnika na 25 min, aż się zarumieni.
Grzyby dokładnie czyścimy i tniemy na małe kawałki. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy drobno posiekaną cebulkę oraz czosnek, a zaraz potem grzyby i podsmażamy przez kilka chwil. Dynię kroimy w mniejszą kostkę i dodajemy do grzybów. Dusimy przez ok. 6-8 min. Powstały farsz wykładamy na spód tarty. Śmietanę mieszamy z jajkiem, przyprawiamy solą oraz pieprzem, a gotową masę wylewamy na tartę. Na wierzchu układamy pokrojony w plasterki ser camembert oraz kozi. Posypujemy parmezanem. Tartę wkładamy na 30 min do piekarnika. Przed podaniem posypujemy ją rukolą oraz parmezanem .
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies