Ogórki myjemy, przekrawamy na pół i wydrążamy środek. W osobnej misce mieszamy ser twarogowy z gorgonzolą. Dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego. Doprawiamy posiekanym koperkiem, solą oraz pieprzem.
Powstałym farszem nadziewamy ogórkowe łódeczki. Posypujemy je orzechami włoskimi. Oliwę mieszamy z miodem i cytryną. Powstałym sosem polewamy łódeczki przed podaniem.
"Moi kucharze mają morze pomysłów na przekąski. Ale potrafią też ze zwyczajnych składników, jak ogórek, twaróg, jogurcik czy orzechy wyczarować niezłe kulinarne cudeńka. Jeśli chcesz być na fali, to polecam łódeczki. Wpływają na zdrowie i dają koperek energii."
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.