Ogórkowe łódeczki nadziewane serem gorgonzola i twarożkiem

Ogórkowe łódeczki nadziewane serem gorgonzola i twarożkiem
Przekąski
2-4
Łatwy
15 min.
Ocena 3

Składniki

  • dwa ogórki gruntowe
  • 80 g półtłustego twarogu
  • 80 g sera gorgonzola
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • sól, pieprz
  • łyżka oliwy
  • łyżeczka miodu
  • łyżka soku z cytryny

Krok 1

Ogórki myjemy, przekrawamy na pół i wydrążamy środek. W osobnej misce mieszamy ser twarogowy z gorgonzolą. Dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego. Doprawiamy posiekanym koperkiem, solą oraz pieprzem.

Krok 2

Powstałym farszem nadziewamy ogórkowe łódeczki. Posypujemy je orzechami włoskimi. Oliwę mieszamy z miodem i cytryną. Powstałym sosem polewamy łódeczki przed podaniem.

"Moi kucharze mają morze pomysłów na przekąski. Ale potrafią też ze zwyczajnych składników, jak ogórek, twaróg, jogurcik czy orzechy wyczarować niezłe kulinarne cudeńka. Jeśli chcesz być na fali, to polecam łódeczki. Wpływają na zdrowie i dają koperek energii."


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

Ogórek gruntowy ważony
4,99 zł/1 kg
2,50 zł
Twaróg półtłusty 250 g
0,25 kg
18,76 zł/1 kg
4,69 zł
Carrefour Ser Gorgonzola 150 g
0,15 kg
57,67 zł/1 kg
8,65 zł
Activia Jogurt naturalny 300 g
0,3 kg
10,97 zł/1 kg
3,29 zł
Florpak - Orzech włoski łuskany 250 g
0,25 kg
91,96 zł/1 kg
22,99 zł
Sól kujawska warzona spożywcza jodowana 1 kg
1 kg
0,85 zł/1 kg
0,85 zł
Carrefour Pieprz czarny mielony 20 g
0,02 kg
54,50 zł/1 kg
1,09 zł
Miód nektarowy wielokwiatowy 20 g
0,02 kg
74,50 zł/1 kg
1,49 zł
Cytryny ważone
8,49 zł/1 kg
1,70 zł

Zobacz również inne przepisy