„Naleśniki” ryżowe z wędzonym łososiem i warzywami

„Naleśniki” ryżowe z wędzonym łososiem i warzywami
Przekąski
2
Łatwe
30min
Ocena 4

Składniki

  • 200 g łososia wędzonego w plastrach Jakość z Natury Carrefour
  • 6 arkuszy papieru ryżowego
  • 50 g makaronu sojowego
  • marchewka
  • ogórek
  • szczypiorek
  • papryczka chili
  • kilka listków sałaty
  • kilka listków mięty
  • Sos sojowy do podania

 

Krok 1

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy na bok. Dwa arkusze papieru ryżowego moczymy przez 30 sekund w gorącej wodzie, następnie przekładamy, jeden na drugim, na wilgotną ściereczkę. Na wierzchu układamy kolejno po dwa plasterki łososia, makaron ryżowy, pokrojone w paski: ogórek, sałatę, marchewkę, posiekane chili oraz miętę. Zwijamy jeden bok arkusza, następnie drugi oraz trzeci i zwijamy. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem i podajemy z sosem sojowym. 

Polecamy na Wielkanoc. Smacznego.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

6
29
 

0,1 kg

62,90 zł/1 kg

14
00
 

0,1 kg

140,00 zł/1 kg

1
60
 

~ 0,5 kg

3,19 zł/1 kg

1
99
 

1 szt.

0
99
 

1 szt.

5
29
 

1 szt.

6
99
 

1 szt.

7
19
 

0,15 l

47,93 zł/1 l


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu