Muffinki jajeczne z papryką, cukinią i kozim serem

Muffinki jajeczne z papryką, cukinią i kozim serem
Przekąski
8
Łatwe
30min

Składniki

  • 1/4 białej papryki 
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1/4 zielonej papryki
  • 1/2 papryczki chili
  • 1/2 cukinii
  • 60 g sera koziego lub owczego BIO
  • garść szpinaku
  • ząbek czosnku
  • 4 jajka BIO Carrefour
  • łyżka oliwy BIO Carrefour
  • sól, pieprz

Do dekoraacji:

  • szczypiorek lub tymianek

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Szpinak myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Cukinię oraz ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Papryki kroimy w małą kostkę.

Krok 2

Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy trzepaczką. Doprawiamy solą, pieprzem, drobno pokrojonym chili oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie wlewamy oliwę i dokładnie mieszamy. Dodajemy paprykę, cukinię oraz ser i ponownie mieszamy. Powstałą masę przelewamy do kokilek i pieczemy przez ok. 15 min. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem lub tymiankiem.

Polecamy na Wielkanoc. Smacznego.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

1 szt.

6,99 zł

1 szt.

9,39 zł

8,99 zł/1 kg

3,60 zł

0,25 kg

19,96 zł/1 kg

4,99 zł

9,99 zł/1 kg

3,80 zł

79,90 zł/1 kg

9,59 zł
10,31 zł
Promocja

0,2 kg

24,95 zł/1 kg

4,99 zł

0,22 kg

36,32 zł/1 kg

7,99 zł

1 szt.

6,99 zł

1 l

43,79 zł

0,25 kg

6,76 zł/1 kg

1,69 zł

1 szt.

2,29 zł

1 szt.

3,99 zł

Zobacz również inne przepisy