Muffinki jajeczne z papryką, cukinią i kozim serem

Muffinki jajeczne z papryką, cukinią i kozim serem
Przekąski
8
Łatwe
30min

Składniki

  • 1/4 białej papryki 
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1/4 zielonej papryki
  • 1/2 papryczki chili
  • 1/2 cukinii
  • 60 g sera koziego lub owczego BIO
  • garść szpinaku
  • ząbek czosnku
  • 4 jajka BIO Carrefour
  • łyżka oliwy BIO Carrefour
  • sól, pieprz

Do dekoraacji:

  • szczypiorek lub tymianek

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Szpinak myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Cukinię oraz ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Papryki kroimy w małą kostkę.

Krok 2

Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy trzepaczką. Doprawiamy solą, pieprzem, drobno pokrojonym chili oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie wlewamy oliwę i dokładnie mieszamy. Dodajemy paprykę, cukinię oraz ser i ponownie mieszamy. Powstałą masę przelewamy do kokilek i pieczemy przez ok. 15 min. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem lub tymiankiem.

Polecamy na Wielkanoc. Smacznego.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

5
70
 

2,85 zł/1 kg

8
99
 

0,8 kg

11,24 zł/1 kg

5
80
 

14,49 zł/1 kg

6
49
 

0,25 kg

25,96 zł/1 kg

8
59
 

0,5 kg

17,18 zł/1 kg

11
09
 

92,40 zł/1 kg

4
79
 

0,2 kg

23,95 zł/1 kg

7
99
 

0,22 kg

36,32 zł/1 kg

6
69
 

6 szt.

1,12 zł/1 szt.

28
39
 

0,5 l

56,78 zł/1 l

1
69
 

0,25 kg

6,76 zł/1 kg

2
19
 

1 szt.

5
39
 

1 szt.


Zobacz również inne przepisy