Muffinki jajeczne z papryką, cukinią i kozim serem

Muffinki jajeczne z papryką, cukinią i kozim serem
Przekąski
8
Łatwe
30min

Składniki

  • 1/4 białej papryki 
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1/4 zielonej papryki
  • 1/2 papryczki chili
  • 1/2 cukinii
  • 60 g sera koziego lub owczego BIO
  • garść szpinaku
  • ząbek czosnku
  • 4 jajka BIO Carrefour
  • łyżka oliwy BIO Carrefour
  • sól, pieprz

Do dekoraacji:

  • szczypiorek lub tymianek

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Szpinak myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Cukinię oraz ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Papryki kroimy w małą kostkę.

Krok 2

Do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy trzepaczką. Doprawiamy solą, pieprzem, drobno pokrojonym chili oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie wlewamy oliwę i dokładnie mieszamy. Dodajemy paprykę, cukinię oraz ser i ponownie mieszamy. Powstałą masę przelewamy do kokilek i pieczemy przez ok. 15 min. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem lub tymiankiem.

Polecamy na Wielkanoc. Smacznego.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

4
98
 

2,49 zł/1 kg

9
60
 

23,99 zł/1 kg

0
99
 

1 szt.

6
40
 

12,79 zł/1 kg

7
00
 

0,18 kg

38,89 zł/1 kg

1
99
 

1 szt.

12
19
 

10 szt.

1,22 zł/1 szt.

30
99
 

0,5 l

61,98 zł/1 l

4
19
 

1 kg

2
49
 

1 szt.

2
19
 

0,008 kg

273,75 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu