Płatki owsiane podprażamy na suchej patelni do lekkiego zarumienienia. Odstawiamy na bok, następnie delikatnie blendujemy, aby je rozdrobnić. W rondelku podgrzewamy masło orzechowe, aby stało się bardziej płynne.Do miseczki wrzucamy posiekane migdały, żurawinę, wiórki kokosa, nasiona chia oraz len. Następnie dokładamy płatki owsiane.
Całość zalewamy masłem orzechowym oraz płynnym miodem. Dokładnie mieszamy, aż do połączenia się składników. Masę wkładamy na 10-15 min do lodówki, aby nieco stężała. Po wyjęciu formujemy ręcznie kuleczki. Przechowujemy je w szczelnym pojemniku.
"Deser w postaci kulek jest jak celnie wymierzona kula, która trafia w sedno mojego smaku. Gdyż, moi drodzy, ten przysmak to samo zdrowie, a więc można po niego sięgać bez wyrzutów i zawsze wtedy, gdy mamy ochotę."
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.