Płatki owsiane podprażamy na suchej patelni do lekkiego zarumienienia. Odstawiamy na bok, następnie delikatnie blendujemy, aby je rozdrobnić. W rondelku podgrzewamy masło orzechowe, aby stało się bardziej płynne.Do miseczki wrzucamy posiekane migdały, żurawinę, wiórki kokosa, nasiona chia oraz len. Następnie dokładamy płatki owsiane.
Całość zalewamy masłem orzechowym oraz płynnym miodem. Dokładnie mieszamy, aż do połączenia się składników. Masę wkładamy na 10-15 min do lodówki, aby nieco stężała. Po wyjęciu formujemy ręcznie kuleczki. Przechowujemy je w szczelnym pojemniku.
"Deser w postaci kulek jest jak celnie wymierzona kula, która trafia w sedno mojego smaku. Gdyż, moi drodzy, ten przysmak to samo zdrowie, a więc można po niego sięgać bez wyrzutów i zawsze wtedy, gdy mamy ochotę."
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies