Migdałowo-żurawinowe kulki z masłem orzechowym

Migdałowo-żurawinowe kulki z masłem orzechowym
Przekąski
16 kulek
Łatwy
40 min.
Ocena 2.5

Składniki

Krok 1

Płatki owsiane podprażamy na suchej patelni do lekkiego zarumienienia. Odstawiamy na bok, następnie delikatnie blendujemy, aby je rozdrobnić. W rondelku podgrzewamy masło orzechowe, aby stało się bardziej płynne.Do miseczki wrzucamy posiekane migdały, żurawinę, wiórki kokosa, nasiona chia oraz len. Następnie dokładamy płatki owsiane.

Krok 2

Całość zalewamy masłem orzechowym oraz płynnym miodem. Dokładnie mieszamy, aż do połączenia się składników. Masę wkładamy na 10-15 min do lodówki, aby nieco stężała. Po wyjęciu formujemy ręcznie kuleczki. Przechowujemy je w szczelnym pojemniku.

"Deser w postaci kulek jest jak celnie wymierzona kula, która trafia w sedno mojego smaku. Gdyż, moi drodzy, ten przysmak to samo zdrowie, a więc można po niego sięgać bez wyrzutów i zawsze wtedy, gdy mamy ochotę."

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu