salsa
Mięso przekładamy do miski. Dodajemy posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie drobno pokrojoną papryczkę chili, słodką oraz ostra paprykę. Doprawiamy kuminem sola oraz pieprzem. Formujemy 4-5 małych burgerów i pieczemy je na grillu lub patelni grillowej ok 4 min z każdej strony.
Pomidorki, cebulę oraz awokado kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do miski. Doprawiamy solą, sokiem z limonki oraz listkami świeżej kolendry.
Tortille podpiekamy na patelni lub grillu. Do każdej wkładamy po jednym burgerze i 2-3 łyżki salsy. Posypujemy listkami kolendry.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.