Krewetki z ananasem, kolendrą i sosem balsamicznym

Krewetki z ananasem, kolendrą i sosem balsamicznym
Przekąski
2
Łatwe
25min

Składniki

  • 1/2 dużego ananasa
  • 20 sztuk krewetek królewskich
  • łyżka oliwy Carrefour BIO
  • łyżka masła Jakość z Natury Carrefour
  • 1/2 papryczki chili
  • ząbek czosnku
  • 1/2 limonki
  • kolendra
  • 4 łyżki sosu balsamicznego Carrefour BIO
  • łyżka miodu Jakość z Natury Carrefour

 

Krok 1

Krewetki rozmrażamy i obieramy z pancerzy (możemy zostawić ogonki). Nacinamy wzdłuż tułowia, aby pozbyć się czarnej nitki. Płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Ananasa kroimy w kostkę.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy masło oraz oliwę. Dodajemy krewetki i smażymy je przez 2-3 min, z każdej strony. W międzyczasie dodajemy drobno posiekany czosnek oraz chili. Po chwili dokładamy pokrojonego w kostkę ananasa. Smażymy przez kolejne 3 min.

Sos balsamiczny mieszamy z miodem. Podgrzewamy w rondelku, aż sos nieco zgęstnieje. Doprawiamy solą oraz pieprzem.  

Krewetki podajemy z ananasem, posypane kolendrą, z dodatkiem sosu balsamicznego.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

29
20
 

0,225 kg

129,78 zł/1 kg

8
99
 

0,2 kg

44,95 zł/1 kg

5
99
 

3 szt.

2,00 zł/1 szt.

15
99
 

0,25 l

63,96 zł/1 l

6
99
 

1 szt.

12
59
 

0,25 kg

50,36 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu