Krem pietruszkowo-gruszkowy podany z chipsami z szynki serrano oraz serem pleśniowym i tymiankiem

Krem pietruszkowo-gruszkowy podany  z chipsami z szynki serrano oraz serem pleśniowym i tymiankiem
Przekąski
2
Łatwe
30 min.
Ocena 4

Składniki

Składniki:

  • 500 g korzenia pietruszki
  • gruszka Jakość z Natury Carrefour
  • 2 ziemniaki Jakość z Natury Carrefour
  • łyżka masła Jakość z Natury Carrefour
  • łyżka oliwy Carrefour
  • 1 l bulionu warzywnego BIO Carrefour
  • 2 łyżki oleju BIO Carrefour
  • 200 ml mleka
  • szczypta cynamonu

Do podania:

  • 100 g sera pleśniowego Jakość z Natury Carrefour
  • 3 plasterki szynki serrano Jakość z Natury Carrefour
  • świeży tymianek
  • łyżka oliwy Carrefour

Krok 1

Pietruszkę oraz ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy masło oraz oliwę. Dodajemy warzywa i podsmażamy do zarumienienia, następnie wsypujemy obraną i pokrojoną w kostkę gruszkę oraz doprawiamy solą i cynamonem. Dusimy przez kilka minut, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości jeszcze przez ok. 15 min. Po tym czasie dolewamy mleko i blendujemy wszystko na gładki krem.

Krok 2

W międzyczasie na patelnię wrzucamy pokrojoną na małe kawałki szynkę serrano i pieczemy do zarumienienia z obu stron.

Krok 3

Krem podajemy z kawałkami podpieczonej szynki serrano, pokrojonym w kawałki serem pleśniowym oraz świeżym tymiankiem. Na koniec polewamy oliwą.

Doskonałe patelnie kupisz na carrefour.pl


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

3
80
 

7,60 zł/1 kg

6
66
 

4 szt.

1,67 zł/1 szt.

5
99
 

2 kg

3,00 zł/1 kg

31
19
 

0,5 l

62,38 zł/1 l

14
79
 

0,2 kg

73,95 zł/1 kg

3
39
 

1 l

1
39
 

0,02 kg

69,50 zł/1 kg

6
99
 

0,165 kg

42,36 zł/1 kg

27
29
 

0,25 kg

109,16 zł/1 kg

5
39
 

1 szt.


Zobacz również inne przepisy