Składniki:
Do podania:
Pietruszkę oraz ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy masło oraz oliwę. Dodajemy warzywa i podsmażamy do zarumienienia, następnie wsypujemy obraną i pokrojoną w kostkę gruszkę oraz doprawiamy solą i cynamonem. Dusimy przez kilka minut, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości jeszcze przez ok. 15 min. Po tym czasie dolewamy mleko i blendujemy wszystko na gładki krem.
W międzyczasie na patelnię wrzucamy pokrojoną na małe kawałki szynkę serrano i pieczemy do zarumienienia z obu stron.
Krem podajemy z kawałkami podpieczonej szynki serrano, pokrojonym w kawałki serem pleśniowym oraz świeżym tymiankiem. Na koniec polewamy oliwą.
Doskonałe patelnie kupisz na carrefour.pl
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies