Składniki:
Do podania:
Pietruszkę oraz ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy masło oraz oliwę. Dodajemy warzywa i podsmażamy do zarumienienia, następnie wsypujemy obraną i pokrojoną w kostkę gruszkę oraz doprawiamy solą i cynamonem. Dusimy przez kilka minut, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości jeszcze przez ok. 15 min. Po tym czasie dolewamy mleko i blendujemy wszystko na gładki krem.
W międzyczasie na patelnię wrzucamy pokrojoną na małe kawałki szynkę serrano i pieczemy do zarumienienia z obu stron.
Krem podajemy z kawałkami podpieczonej szynki serrano, pokrojonym w kawałki serem pleśniowym oraz świeżym tymiankiem. Na koniec polewamy oliwą.
Doskonałe patelnie kupisz na carrefour.pl
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.