Jogurt przekładamy do miseczki. Dodajemy starty na tarce czosnek. Nastepnie doprawiamy solą oraz pieprzem.
Masło rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy słodką paprykę. Mieszamy do połączenia się składników.
Do gotującej się wody wlewamy ocet jabłkowy. Nastepnie za pomocą łyżki tworzymy wir. Jajko wbijamy do miseczki. Przelewamy do wody i po 2-3 min wyjmujemy. Czynność powtarzamy z kolejnym jajkiem.
Na talerzu rozprowadzamy jogurt. Następnie układamy na nim jajko. Polewamy masłem z papryką. Obok układamy roszponkę, na niej plasterki ogórka oraz połówkę awokado. Całość posypujemy czarnuszką oraz świeżym tymiankiem.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.