Jajka po turecku z warzywami

Jajka po turecku z warzywami
Przekąski
2
Łatwe
30min

Składniki

  • 200 g jogurtu greckiego Carrefour
  • ząbek czosnku JZNC
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki masła
  • łyżeczka słodkiej papryki Carrefour
  • łyżeczka octu jabłkowego (opcjonalnie)
  • 2 jajka Carrefour Bio
  • awokado
  • 2 garście roszponki
  • 1 ogórek
  • łyżeczka czarnuszki
  • świeży tymianek

Krok 1

Jogurt przekładamy do miseczki. Dodajemy starty na tarce czosnek. Nastepnie doprawiamy solą oraz pieprzem.

Masło rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy słodką paprykę. Mieszamy do połączenia się składników.

Krok 2

Do gotującej się wody wlewamy ocet jabłkowy. Nastepnie za pomocą łyżki tworzymy wir. Jajko wbijamy do miseczki. Przelewamy do wody i po 2-3 min wyjmujemy. Czynność powtarzamy z kolejnym jajkiem.

Na talerzu rozprowadzamy jogurt. Następnie układamy na nim jajko. Polewamy masłem z papryką. Obok układamy roszponkę, na niej plasterki ogórka oraz połówkę awokado. Całość posypujemy czarnuszką oraz świeżym tymiankiem.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

2
69
 

0,34 kg

7,91 zł/1 kg

1
99
 

1 szt.

9
55
 

0,2 kg

47,75 zł/1 kg

1
35
 

0,02 kg

67,50 zł/1 kg

9
15
 

1 szt.

5
49
 

0,1 kg

54,90 zł/1 kg

2
10
 
2,40 zł najniższa cena

~ 0,3 kg

6,99 zł/1 kg

-13%
2
65
 

0,02 kg

132,50 zł/1 kg

4
49
 
7,19 zł najniższa cena

1 szt.

-38%

Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu